Hoe hard gaat een fatbike?

Hoe hard gaat een fatbike?

Je kunt er niet meer om heen en ziet ze steeds meer, de fatbike. Misschien heb je ze al eens voorbij zien racen en vroeg je je af hoe snel ze nu eigenlijk kunnen gaan. De snelheid van een fatbike roept vaak vragen op, want soms lijkt het alsof ze sneller rijden dan toegestaan. Daarom vragen mensen zich vaak af: hoe hard gaat een fatbike?

Inhoudsopgave

Hoe hard mag een fatbike?

Het is belangrijk om te beginnen bij de basis: de wettelijke snelheidslimieten voor fatbikes. Net zoals bij normale elektrische fietsen, is de limiet voor een fatbike 25 km per uur, en de motor mag niet meer dan 250 watt vermogen hebben. Op steile afdalingen kan een fatbike soms de 25 km per uur overschrijden, maar harder dan dat is officieel niet toegestaan. Hoe komt het dan dat fatbikes soms sneller lijken te gaan?

Veiligheid en het opvoeren van fatbikes

Een veelvoorkomend verschijnsel is het opvoeren van fatbikes. Door modificaties kan een fatbike snelheden bereiken tot wel 40 km per uur. Dit is echter illegaal op openbare wegen en brengt aanzienlijke risico's met zich mee, niet alleen voor de berijder maar ook voor anderen in de omgeving. Wij adviseren dan ook sterk tegen het opvoeren van fatbikes en benadrukken de noodzaak van het naleven van de verkeersregels voor ieders veiligheid.

Elektrische fatbikes bij Boltix

Bij Boltix zetten we ons in voor de veiligheid in het verkeer door uitsluitend fatbikes aan te bieden die voldoen aan de wettelijke eisen: een maximumsnelheid van 25 km per uur en een motor van 250 watt. Op deze manier garanderen we dat elke rit veilig en plezierig is, zowel voor de berijder als voor medeweggebruikers. Heb je advies nodig over je fatbike, of wil je meer weten over onze populaire merken zoals EB2, AGM Fatbike, of Engwe? Neem gerust contact op, wij staan klaar om je te helpen. Maak nu een afspraak voor onze showroom of bekijk onze collectie fatbikes en bestel eenvoudig online!

Terug naar blog