Waar moet ik op letten bij het kopen van een Fatbike? - Boltix

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Fatbike?

Fatbikes zijn de nieuwste trend in de fietswereld. Deze robuuste tweewielers onderscheiden zich door hun brede banden en stoere uitstraling, waardoor ze perfect zijn voor zowel ouders, studenten, werkenden en kinderen die op zoek zijn naar een handige fiets voor dagelijks gebruik. In deze blogpost zullen we de voordelen van fatbikes bespreken en je begeleiden bij het kopen van de juiste fatbike voor jouw behoeften.

 

Inhoudsopgave

 

De voordelen van fatbikes

 • Gemakkelijk manoeuvreren: Fatbikes zijn ontworpen voor stabiliteit en grip, wat betekent dat je moeiteloos kunt manoeuvreren, zelfs op uitdagend terrein.
 • Comfortabel rijden: Dikke banden fungeren als schokdempers, waardoor je een soepelere rit hebt, zelfs op hobbelige wegen.
 • Stijlvol ontwerp: Het stoere uiterlijk van een fatbike trekt de aandacht en geeft je het gevoel een superster te zijn terwijl je fietst.
 • Vervoer voor twee personen: Sommige fatbikes zijn ontworpen om twee passagiers te vervoeren, waardoor ze ideaal zijn voor gezinsuitstapjes.
 • Geen gedoe met betaald parkeren: Met een fatbike kun je parkeerkosten vermijden, omdat je hem gemakkelijk kunt stallen.
 • Geen helmplicht: In tegenstelling tot sommige andere vervoermiddelen, is er geen helmplicht voor fatbike-rijders in Nederland.
 • Geschikt voor verschillende lichaamslengtes en rijstijlen: Fatbikes zijn er in verschillende maten en stijlen, zodat iedereen de perfecte pasvorm kan vinden.
 • Duurzaam en betrouwbaar: Fatbikes zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden.

  Verschillende soorten fatbikes

  Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een fatbike, ben je bij Boltix aan het juiste adres. We bieden een breed scala aan fatbikes die geschikt zijn voor allerlei toepassingen en rijstijlen. Hier zijn enkele van onze opties:

  • Fatbikes voor twee personen: Ideaal voor lange ritten en extra comfort.
  • Opvouwbare fatbikes: Geeft extra mobiliteit en flexibiliteit
  • Strand fatbikes: Speciaal ontworpen voor avonturen op het strand.
  • Fatbikes voor dames: Stijlvolle fatbikes die zijn afgestemd op de behoeften van vrouwelijke fietsers.

  Onderhoud en verzorging

  Het is belangrijk om je fatbike goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat hij in topconditie blijft. Plaats je fatbike bij voorkeur binnen in de schuur of onder een afdakje om hem te beschermen tegen weersinvloeden. Regelmatig onderhoud, zoals het smeren van de ketting en het controleren van de bandenspanning, helpt ook om de levensduur van je fatbike te verlengen.

  Veiligheid

  • Motorvermogen van 250 watt of lager: In veel landen, waaronder Nederland, is de wettelijke norm voor elektrische fietsen, waaronder fatbikes, een motorvermogen van 250 watt of lager. Dit vermogen is bedoeld om ondersteuning te bieden bij het trappen, maar het mag niet de belangrijkste aandrijfkracht van de fiets zijn. Het is van groot belang dat je fatbike voldoet aan deze norm om te voorkomen dat je in strijd bent met de lokale wetgeving.
  • Geen opgevoerde gashendel: Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je fatbike niet is uitgerust met een gashendel waarmee je de motor zonder te trappen kunt activeren. Dit kan niet alleen leiden tot wettelijke problemen, maar het kan ook gevaarlijk zijn, omdat het de controle over de fiets kan bemoeilijken. Zorg ervoor dat de elektrische aandrijving alleen wordt geactiveerd wanneer je daadwerkelijk peddelt.

  Conclusie

  Kortom, een fatbike is niet alleen een praktisch vervoermiddel, maar ook een bron van plezier en avontuur. Of je nu op zoek bent naar een fatbike voor jezelf of voor je kinderen, bij Boltix hebben we een ruime keuze om aan al je wensen te voldoen. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek de wereld van fatbikes!

  Terug naar blog